Spelare

Bingons historia

I Sverige arrangerades det första organiserade bingospelet 1961 i Skåne. Det var ett experiment för att försöka få in pengar till klubbkassan och resultatet blev en succé. Bingospelet spred sig som en löpeld och i slutet av 1960-talet spelades det bingo på cirka 500 platser runt om i landet. 
Källa:  http://www.svenskbingoguide.com/bingo-historia.php

Länsstyrelsen utfärdar lotteritillstånd, sköter kontrollen och beslutar vilka föreningar som får vara förmånstagare och godkänner avtal. Bingohallarna delar ut hundratals miljoner varje år direkt till det lokala föreningslivet. Sedan bingoverksamheten startade i Sverige på 1960-talet har den genererat över 10 miljarder kronor i nettobehållning. Dessa pengar är och har varit avgörande för många föreningars överlevnad. 

I takt med minskade bidrag och besparingar i stat, landsting och kommuner kommer bidragen från bingoverksamheten att spela en allt viktigare roll. I hela Sverige spelar över en halv miljon människor regelbundet bingo. I England och USA är spelet ännu större. Där finns bingohallar som rymmer flera tusen personer. I svenska bingohallar är den högsta kontantvinsten ett basbelopp. Vid specialarrangemang, där man spelar samtidigt i flera hallar, kan vinsten gå ända upp till 100 000 kronor.
Källa:  http://sv.wikipedia.org/wiki/Bingo

Reklam

Nyfiken på mer Online Bingo?

Egen hemsida

Skapa en egen hemsida enkelt med MoonSite eller låt oss hjälpa dig.
Sök